Tunesische wortelsalade

Met deze wortelsalade kun je twee verrassende gerechten maken.

Vandaag serveer je de salade bij vis of vlees. Of je serveert het als een mezze. Dat zijn hapjes in schaaltjes bijvoorbeeld olijven, feta, tzatziki die kun je als aperitief nemen of als voorgerecht.

  • 500 gram worteltjes

  • 1 geperst teentje knoflook

  • 1 eetlepel harissa

  • 1 theelepel komijnzaad

  • Zout

  • Een paar groene olijven

  • 2 hardgekookte eieren

  • 3 eetlepels olijfolie

  • Sap van een halve citroen

 

Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes

Kook ze in water met zout in ongeveer 30 minuten gaar, ze moeten zacht zijn.

Laat ze goed uitlekken en prak de worteltjes grof

Kruid de wortelpuree met de harissa, de geperste knoflookteen en het komijnzaad

Voeg zout naar smaak toe.

Vermeng het geheel met het citroensap en de olijfolie.

Garneer de wortelsalade met halve groene olijven en plakjes hardgekookt ei.

Wat U overhoudt van de wortelsalade kunt u gebruiken voor een verrassende kipfilet.

 

  • 2 stengels sereh

  • Kipfilet de hoeveelheid die u wilt hebben.

  • 2 eetlepels vissaus

  • 1 eetlepel oestersaus

  • Zonnebloem olie

  • 1 teentje knoflook. (evt een vers gesneden rode peper).

  • Zout/peper

 

Bak de kipfilet in de zonnebloemolie, voeg 1 fijngesneden teentje knoflook toe en de twee (gekneusde) stengels sereh. Even laten bakken.
Voeg de vissaus en de oestersaus toe en als de kipfilet gaar is de wortelsalade die u nog overhad. Warm even door, breng evt op smaak met zout en peper en serveer met witte rijst.