Vincent was onze broer

vincent was onze broer

‘Vincent was onze broer’, is een historische roman die zich afspeelt aan het eind van de 19e, begin 20e eeuw, waarin de levenswandel van de zussen van Vincent van Gogh, hun relaties en verhoudingen binnen de familie goed in beeld komen. De auteur, Els Knoope, weet de beklemmende beslotenheid die toen nog zo gewoon was - het niet vrij en open uitspreken van gedachten en gevoelens - treffend neer te zetten. Vrouwenrechten moeten nog bevochten worden, maar sommigen hebben de moed om die strijdbijl al op te pakken, en zijn niet van plan ooit op te geven.

Het boek: Vincent was onze broer is geschikt voor liefhebbers van historische romans en geïnteresseerden in de familie van Gogh.

KAN BIJ IEDERE BOEKHANDEL BESTELD WORDEN OOK BIJ BOL.COM. EN ALS U MIJ EEN MAIL STUURT KAN IK HET OOK OPSTUREN. 

Recensie Biblion.

Historische roman over het leven van de familie van Gogh verteld vanuit het oogpunt van de drie zussen van Gogh: Willemien, Liesbeth en Anna. Het is de eerste roman over de zussen, en hoewel het boek op feiten gebaseerd is, zijn de dialogen en verhaalinvulling fictie. Het leven van de zussen wordt beschreven, aan de hand van korte brieffragmenten, vanaf hun jeugd tot hun dood. De roman focust niet op Vincent van Gogh,het gaat meer over het leven van de zussen. Onderwerpen die erg moeilijk waren in die tijd komen aan bod, zoals buitenechtelijke relaties en kinderen, vrouwenrechten en geestelijke ziektes. Het verhaal is in duidelijke taal opgeschreven en wordt geregeld onderbroken door historische foto's van plekken, mensen en zelfs krantenartikelen die raken aan de familie van Gogh. Voor lezers met een voorkeur voor historische romans of met interesse in de familie van Gogh. De auteur (1955) woont in Helvoirt, net als familie van Gogh die hier ook geruime tijd woonde. Ze schreef eerder onder andere 'Liefde en andere kopzorgen', waarmee ze de Libelle Romanprijs won.

Recensent: S. Koops

DE EERSTE BLADZIJDEN KUNT U LEZEN ONDER DE KOP BOEKEN.