Bruiloft regelen & zo

montage-nieuw-boekSophie-Coco heeft de hoge hakken aangetrokken en haar vriend Paul ten huwelijk gevraagd. Gelukkig antwoordde hij met ‘ja’ nadat ze hem wakker gemaakt had.
Hoe haar huwelijksdag eruit moet zien weet ze al sinds ze Barbie met Ken liet trouwen. Een echte prinsessenjurk, vervoer in een ronde roomwitte koets die wordt getrokken door witte paarden.


Het feest wordt gehouden in een echt kasteel. In een feeëriek verlichte zaal wacht een butler die een exquise zes gangen diner serveert aan het selecte groepje gasten. Een zanger zingt romantische liefdesliedjes. Gelukkig nemen zij geen voorbeeld aan hun wederzijdse ouders die gescheiden zijn en nog niet door een deur kunnen. Sophie-Coco en haar droomprins Paul blijven bij elkaar tot de dood hen scheidt.
Maar dan wordt Sophie-Coco gevraagd om 9 maanden in New York te werken. Zij moet daar Brabantse producten gaan promoten zoals worstenbroodjes, stroopwafels en Bossche bollen. Een unieke kans en daarom vraagt zij aan haar zus Marie-Louise om haar bruiloft te regelen. Gelukkig is Marie-Louise een geboren weddingplanner, zij heeft problemen in de gaten voor ze zich zelfs maar aandienen. Zij zet de puntjes op de i of beter gezegd: ‘De poppetjes op de taart.’
Maar dan …

Het verhaal in dit boek speelt zich af in de ommelanden van ’s Hertogenbosch en in het Groene Woud.
De personages in dit boek zijn verzonnen maar de bezienswaardigheden niet. Zo bestaan de kastelen in Boxtel, Haaren, Heeswijk, St.Oedenrode, Udenhout en Vught waar Sophie-Coco en/of Marie-Louise zijn gaan kijken echt.
De wandelingen die Marie-Louise loopt met Boris en Allan  staan beschreven achter in het boek, bovendien staan er verrassende fietstochten in.
Dit boek haakt met de bezienswaardigheden ook in op het Vincent van Goghjaar (2015) en het Jheronimus Boschjaar (2016)

Els Knoope woont in Helvoirt, eerder schreef zij: Liefde & Andere Kopzorgen waarmee zij de Libelle Romanprijs won. Daarna volgden Relaties & Andere Ongemakken en Dikke Vriendinnen & Echte Liefde.