Snelle recepten

Kant en klaar maaltijden en hapjes zijn vaak vet en calorierijk. Wat snelle recepten gevonden.

Pitabroodje met gegrilde kip
Pita broodje doorsnijden even in de oven. Vullen met gegrilde kipreepjes,blaadjes sla, schijfjes komkommer, schijfjes tomaat en chilisaus.

Tortillawraps.
Tortilla vullen met een mengsel van tonijn in water, maïs, augurk, tomaat, slankmayonaise met magere yoghurt.

Roergebakken bieflappen.      
250 gram bieflapjes, 3 lente uitjes, 1 blikje bamboescheuten, 250 gram taugé, 1 doosje champignons, eetlepels ketjap, peper.

Snijd het vlees in dunne reepjes (gaat het beste als het vlees bevroren is). Snijd de lente ui in stukjes van 2 cm.  Bak de reepjes vlees in een pan met een anti stick vel. Voeg de lente ui toe en de doorgesneden champignons   de uitgelekte bamboescheuten en de taugé. Roer de ketjap en 4 eetlepels water erdoor. Lekker met (zilvervlies) rijst.
Variatietip: Vervang de bamboescheuten door een pakje peultjes of sugarsnaps. Kook deze eerst een minuutje voor.

Witlofrolletjes
Witlofstruikjes met Serano of rauwe ham.

Snijd de witlof in de lengte doormidden. Snijd aan de onderkant de bittere kern eruit. Kook de witlof 8 minuten. Laat de witlof uitlekken. Rol om iedere helft een plakje ham. Vet een koekenpan in met wat olijfolie. Bak de witlofhelften in de koekenpan (ongeveer 10 minuten op een klein vuur)  Als we witlofrolletjes eten dan neem ik er geen vlees meer bij.